DOCUMENTE UTILE:
- Structura Anului Universitar 2022 – 2023;
- Regulament privind activitatea profesională a studenților utilizând sistemul ECTS (Sistemului european de credite transferabile).
- Codul universitar al drepturilor și obligațiilor studentului din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca;
- Metodologia de examinare (evaluare) a studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca;
- Taxe pentru anul universitar 2022 – 2023;
STUDENȚI
Specializarea de nivel licență Etnologie face parte din cadrul domeniului Studii culturale, în cadrul căruia mai funcționează și un program de studiu de nivel masterat, Etnoturism / Etnologia și turismul cultural.
Absolvenții specializării Etnologie își pot aprofunda studiile în cadrul masteratului de specialitate sus menționat, însă pot urma masterate în domenii conexe.
Absolventul de Etnologie este interesat de problemele identităţii culturale româneşti, europene, dar şi universale; aprofundează mecanismele construcţiei culturale, formele de raportare la alteritate; investighează mentalităţile în context intercultural, formele de recuperare, patrimonializare şi promovare a moştenirii culturale româneşti/europene/universale în noul context generat de fenomenul globalizării.El are ca scop fundamental protejarea moştenirii culturale care a fost stabilită ca o prioritate mondială.
MASTERANZI
Programul reprezintă nivelul MASTER şi se desfăşoară pe durata a doi ani universitari:
forma de învăţământ: zi;
program interdisciplinar;
Diploma: Specialist în etnologie şi în promovarea etnoturismului.
Programul este destinat studenţilor care urmăresc să devină specialişti în promovarea culturii tradiţionale într-un mod eficient şi responsabil, pe plan intern şi internaţional. Programul se adresează, de asemenea, persoanelor care sunt implicate în turismul rural, în turismul cultural îăn general şi care consideră că au nevoie de cunoştinţe şi abilităţi noi pentru promovarea turistică a produsului cultural.
Programul reprezintă o variantă complementară pentru alte programe care au ca scop pregătirea managerilor în turism sau a cercetătorilor culturii populare tradiţionale.
Obiectivele strategice ale programului de studiu sunt de a aprofunda cunoștințele privind cultura tradițională și etnologia, în general, în relație cu capacitatea de a cunoaște, tezauriza și promova adevăratele valori culturale, printr-o eficientă activitate turistică, îmbinând tradiţia şcolii etnologice românești cu dinamica spiritului înnoitor, de avangardă specific Băii Mari, cu sensibilitatea spirituală, academică capabilă de a regenera mereu valorile culturale.
Masteranzii sunt corespunzător pregătiţi, ei vor putea răspunde la cel mai înalt nivel cerinţelor domeniului specific. În acest perimetru de activitate cercetarea va putea fi susţinută şi de alte forme complementare care ţin de organizarea colecţiilor, a fondurilor artistice şi documentare, a perfecţionării permanente susţinute cu un bogat eşafodaj teoretic şi practic.
Totalitatea formelor de activitate vizează secţiile muzeale, fondurile şi depozitele, expoziţiile de bază şi temporare, tematice şi pe gen artistic, pe material şi zonă, pe teme şi stil, pe dimensiunea etnică; vizează de asemenea casele memoriale, spaţiile şi punctele cu caracter documentar.
Legături utile pentru studenţi
Legături utile pentru masteranzi